Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Benji szuka domu
Autor Wiadomość
bengulinek Offline
TollerBaby
*

Liczba postów: 52
Udzielił podziękowań: 4
Podziękowano: 14 w 14 postach
Reputacja: 0

Benji szuka domu
Sad_anim[Obrazek: 359x2fp.jpg]Proszę o pomoc dla pięknego 3 - letniego tollera o imieniu benji,
moja przygoda z benjim zaczeła sie 19 kwietnia tego roku, przyjechał d o nas z poznania , od poprzednich włascicieli, ktorzy wystawili psa do adopcji, piesek prawdopodobnie miał ukryta agresje warczał, szcekał, czesto uciekał d oinnych ludzi tak jakby nigdy ni e miał zabawy, tak s amo było z jedzeniem zaczełam mu gotowac ao n brał gryza zataczał koło i patrzył czy nikt mu nic nie zabieze. nie wiem co oni tam z nim robili?ale pewnego dnia ugryzł w posladki sasiada, innego dnia rzucił sie na drugiego, najwyrazniej nie tolerował mezczyzn , do pewnego okresu czasu byłam sama z synem, pozniej pojawil sie mariusz i incydent.bengji wział mokra szmatke synka mariusz chciał mu zabrac ale odszedł bo benji warczał, zaobsorbowany szmatka( zawsze mogłam mu wszystko zabrac) siegnełam reka i zostałam mocno ugryziona, nastepnego dnia rzucila sie na mariusza.
z rozsadku i tylko rozsadku oddałam psa.bo moam syna 4 lata atakie dziecko z psem robi wszystko, oddał niby w dobre rece, dzis wiem poniewaz pies był pod kontrola weterynarza. tam spi w szopie jest wychudzony gdy zobaczył mnie imiasto cieszył si e prosze opomoc madrego człowieka , ktory go zaadoptuje i zrozumnie.ja posiadam wszystkie jegopapiery metryczke z nr NO34, ksiazeczkę zdrowia. moj tel 535952108.prosze bo pęknie mi serce on jest taki piękny.potrzeba tylko pracy nad nim i miłosci by w rocił do tollerowego zycia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2012 16:19 przez bengulinek.)
23-11-2012 16:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
bengulinek Offline
TollerBaby
*

Liczba postów: 52
Udzielił podziękowań: 4
Podziękowano: 14 w 14 postach

bengus
zdjęcia Bengusa
23-11-2012 16:28
Arida Offline
TollerFan

Liczba postów: 950
Udzielił podziękowań: 28
Podziękowano: 7 w 7 postach

RE: bengus
[Obrazek: 549502_3750518201223_237925896_n.jpg]
Lets_sin-anim Piękny, tylko dlacego na kolczatce
23-11-2012 17:04
Arida Offline
TollerFan

Liczba postów: 950
Udzielił podziękowań: 28
Podziękowano: 7 w 7 postach

RE: pomoc dla Bengusa pilna
Bardzo smutna wiadomość Sad_anim Piękny z niego psiak, postaramy się znaleźć nowy dobry dom Thumb-up_anim
Zrób wydarzenie na facebooku
23-11-2012 17:06
BeMyLove Offline
TollerFan

Liczba postów: 921
Udzielił podziękowań: 456
Podziękowano: 79 w 73 postach
Reputacja: 3

A byliście na szkoleniu z psem albo u jakiegoś behawiorysty?
23-11-2012 17:10
modzelewskaa Offline
TollerSenior

Liczba postów: 2.333
Udzielił podziękowań: 236
Podziękowano: 171 w 134 postach
Reputacja: 6

Dobra, ale zasadnicze pytanie chyba brzmi, czy psa można odzyskać z tego domu, w którym jest teraz. W sensie, z tej szopy.
Po drugie, trzeba równolegle znaleźć mu chociaż tymczas, który podoła resocjalizacji. Olgab, Ty się zajmujesz resocjalizacją TTB - znasz kogoś, kto by się za to wziął? Ja nie mogę, za słaba ze mnie trenerka jeszcze po pierwsze, po drugie w domu jest Fenka i szczeniak współlokatorki.
To trzeba równolegle, bo nie ma jak psa zabrać z obecnego miejsca bez nowego domu i nie ma co szukać nowego domu, jeśli pies jest poza naszym zasięgiem.

Dalej już prościej. Mogę (po pierwszym) osobiście zasponsorować Benjiemu wyprawkę i koordynować cała akcję przeprowadzki i szukania domu stałego, ale póki co, no, sprawa domów.

Poza tym, Toller Tux, trzeba chyba przenieść wątek do dobrego działu.

FENKA - Clea z Dejzyna dvora
CHARLIE kundliszcze
Blog o nas
23-11-2012 17:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
Guciek Offline
Moderator

Liczba postów: 4.791
Udzielił podziękowań: 86
Podziękowano: 137 w 120 postach
Reputacja: 9

Wydaje mi sie, ze z odebraniem psa nie powinno byc problemu -dziewczyna chyba przewidziala sytuacje i dlatego nie oddala dokumentow zwierzaka, poza tym skoro to ona im go dala, to jest szansa na to, ze spisali jakas umowe etc. A jesli wlasciciele teraz tak sie psem "zajmuja" to chyba nie bedzie im szkoda go oddac znow do kogos...

Szkoda tylko w tym wszystkim psiaka..

A swoja droga, nie pierwszy psiak z NŁ z takimi problemami, w ogole nie pierwszy psiak z NŁ, ktory szuka nowego domuPuppy-eyes_anim

23-11-2012 19:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne
modzelewskaa Offline
TollerSenior

Liczba postów: 2.333
Udzielił podziękowań: 236
Podziękowano: 171 w 134 postach
Reputacja: 6

(23-11-2012 19:43)Guciek napisał(a):  Wydaje mi sie, ze z odebraniem psa nie powinno byc problemu -dziewczyna chyba przewidziala sytuacje i dlatego nie oddala dokumentow zwierzaka, poza tym skoro to ona im go dala, to jest szansa na to, ze spisali jakas umowe etc. A jesli wlasciciele teraz tak sie psem "zajmuja" to chyba nie bedzie im szkoda go oddac znow do kogos...

Szkoda tylko w tym wszystkim psiaka..

A swoja droga, nie pierwszy psiak z NŁ z takimi problemami, w ogole nie pierwszy psiak z NŁ, ktory szuka nowego domuPuppy-eyes_anim

Ok - czy założycielka wątku pojawia się tutaj, czy trzeba ją ścigać telefonicznie? Moderatorzy może wiedzą...
Co do pochodzenia psa, bez komentarza - to nam teraz nie pomoże, a sytuacja myślę jest taka, że naprawdę powinniśmy wykazać się działaniem - nie mamy wprawdzie jeszcze fundacji zajmującej się pomocą tollerom (dzięki Bogu, na razie nie była potrzebna i oby jak najdłużej), ale jako aktywni miłośnicy rasy mamy, uważam, wręcz obowiązek pomóc.

FENKA - Clea z Dejzyna dvora
CHARLIE kundliszcze
Blog o nas
23-11-2012 23:12
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości