Relacja dzsiaj, fotki jutro
Ruda jest śliczna i czasami bardzo tuli się do człowieka. Jest malutka, około 35 cm, i nie ma ogonka. Niestety nie zna żadnych komend. Zainteresowała się tym, co(kto) jest po drugiej stronie smyczy po około 1,5 h spacerze.
Chwilami miała ataki przytulania i łaszenia, ale na trochę, później znowu swiat był super, a człowiek mało ciekawy. Żadne piłeczki, patyki,smaczki nie budziły jej zainteresowania. Chyba nikt nigdy się z nią po prostu nie bawił
Dopiero pod koniec spaceru, kiedy juz padała, zaczęła zwracac na nas większą uwagę, troche na nas poskakała, ale na zadne cmokania, ani rzucanie zabawek nie reagowała. Rzuciłas sobie to fajnie, idź sobie po piłeczkę.
Równie smutne jest to, jak mało schronisko w gruncie rzeczy interesuje się psami. O tym skąd Rudośc się wzięła nie wiedzą, co się z nią działo, co ma pod oczkiem (drobny ropny zaciek) nic, ani o relacjach z kotami, z dziećmi
Przy 300 psach mozna to jakoś zrozumiec, ale jednak smutek i drobny niesmak pozostał.
Z kotami, specjalnie dla Qzi sprawdzone - bylismy w kociej wolierze, przechodziła na poły obojętnie, na poły ze strachem, jak odważniejszy kot prychnął. Także nie powinno być problemów, jezeli kociaki nie zaczną zaczepiać
Z psami również nie powinno byc problemów, z mniejszymi się bawiła, do większych wysyłala poprawne CS.
Z dziećmi niestety niepsprawdzone, poniwaz nikt w odpowiedznim wieku się nie nawinął.Sunia pozwala sobie bez problemów obejrzec zębiszcza, uszy, dotykac łapek, chociaż delikatnie odchyla łebek, kiedy staralam przyjrzec się temu ropnemu zaciekowi pod oczkiem. Nie chciałam bardziej naciskać. Suczka jeszcze nie była sterylizowana, ale poprosiłam żeby juz ją wciągnęli na liste, jezeli ma byc zabrana za okolo 2 tygodnie. Schronisko sterylizuje na własny koszt, w transporcie nie pomoże, bo nie ma mozliwości. Umowa w gruncie rzeczy tez ich malo obchodzi. Ważne, ze zniknie jedna mordka do karmienia, tak to odebrałam
Będzie podpisana na osobę odbierająca, jak umowa adopcyjna, a nie do DT. Wezmę to na siebie, jezeli będe małą odbierać