Rudy z Jarosławia - Wersja do druku +- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum) +-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22) +---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59) +---- Wątek: Rudy z Jarosławia (/showthread.php?tid=2249) |
RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 04-04-2014 22:19 (04-04-2014 22:06)niikaan napisał(a): Mała Czarna, mogłabym w poniedziałek podzwonić do jarosławskich wetów (może psa skojarzą), ale nie chciałabym wchodzić w drogę tamtejszym wolontariuszom. Mogłabyś zapytać, czy chcą takiej pomocy (a może to już zrobili?) niikaan, duzo osob jest zaangazowanych w te sprawe, to prawda, ale mysle, ze nie zaszkodzi podzwonic :) Wraz z zaadoptowaniem psa, wzielismy za niego odpowiedzialnosc - oczywiscie dziewczyna, gdzie mieszkal, zadeklarowala sie porozwieszac ogloszenia raz jeszcze, sa tez rozne watki w necie, ale jego los jest teraz w naszych rekach. RUDY po pierwszym dniu w hoteliku Noc minela spokojnie, chyba spal. Z samego rana pokazal, ze niezly z niego skoczek! Przeskoczyl ogrodzenie 140cm wysokie i polecial za wybieg.. Widac, ze ma wprawe w skakaniu przez ploty Moze to przyszla gwiazda agility, kto wie Nie chce jesc suchej karmy, nie zachecaja go tez smakolyki. Moze to stres, a moze nie jadl nigdy suchego..Z tego co mowila dziewczyna, u ktorej byl - jadl gotowane i karme z puszki. Zobaczymy, co bedzie jutro. Moze zglodnieje i sie podda? Jesli nie, trzeba bedzie wymyslec cos innego. Fajnie by bylo, gdyby jednak przekonal sie do suchego. Lada dzien przebada go zaprzyjazniony weterynarz. Zostanie tez zaszczepiony i odrobaczony. Poza tym trzeba mu podac cos na kleszcze jak najszybciej, bo dziadow tam nie brakuje. Bedzie skroplony, a w miedzy czasie wysle mu Kiltixa, ktorego mam w domu. Te informacje dostalam kolo poludnia dzis. Jutro zadzwonie tam i spytam, czy bardzo broi RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 05-04-2014 12:54 Dzis zjadl sucha karmę 😊😊 RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 05-04-2014 20:05 Rudy (trzeba wymyśleć mu imię!) na kleszcze dostał sabunol 10-20 kg na 4 tygodnie. W tygodniu wizyta u weta. Musimy zastanowic sie co z chipem (czy chipowac, a jeśli tak, to jakie dane podać) i które badania mu zrobić. Uzgodnimy to z zarządem i damy znać. Dziewczyna mi dzis potwierdziła, ze ogłoszenia po Jaroslawiu rozwieszone. Zbieramy pomysly na imie!😊 RE: Rudy z Jarosławia - agatuuszka - 06-04-2014 18:05 Mała czarna napisał(a):Dzis zjadl sucha karmę 😊😊 RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 06-04-2014 21:57 Fotki z hoteliku RE: Rudy z Jarosławia - Jolanta - 07-04-2014 07:33 Śliczny chłopak Imię KARMEL pasuje do niego! RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 07-04-2014 07:47 Karmel! Dobre! RE: Rudy z Jarosławia - niikaan - 07-04-2014 11:42 Udało mi się dziś porozmawiać z dwoma (na trzech) wetami z Jarosławia, i żaden z nich nie ma/nie miał psa w typie NSDTR pod opieką. Za to sukę i owszem, co mnie zaciekawiło. Kojarzycie może? Do tego trzeciego weta też będę oczywiście dzwonić. RE: Rudy z Jarosławia - Mała czarna - 07-04-2014 19:05 Ja nie kojarzę. RE: Rudy z Jarosławia - niikaan - 08-04-2014 13:38 trzeci weterynarz również twierdzi, że nigdy nie miał pod opieką tollero-podobnego psiaka. |