![]() |
VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - Wersja do druku +- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum) +-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22) +---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59) +---- Wątek: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń (/showthread.php?tid=1919) |
RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - kaasik91 - 05-01-2013 21:28 (05-01-2013 21:26)piotrek820 napisał(a): Spokojnie Pani Ewa jako hodowca dostarczyla dokumenty do schroniska i kastracja mu nie grozi! Tak wiec wszystko jest dobrze:-)A wiadomo do kogo pies poszedł? Czy poszedł z adopcji schroniskowej? RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - piotrek820 - 05-01-2013 21:59 Idzie do ludzi , ktorych ja znam , ktorzy poznali tollery i sie w nich zakochali:-) I nie bedzie to przypadkowa osoba. RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - kaasik91 - 05-01-2013 22:06 (05-01-2013 21:59)piotrek820 napisał(a): Idzie do ludzi , ktorych ja znam , ktorzy poznali tollery i sie w nich zakochali:-) I nie bedzie to przypadkowa osoba. To dobrze, że trafił do nie przypadkowych ludzi. W całej tej sprawie smutna jest postawa hodowczyni, którą bardziej obchodziło, żeby pies jajek nie stracił niż to, że pies w schronie był ![]() RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - hania - 06-01-2013 09:47 kaasik91 napisał(a):W całej tej sprawie smutna jest postawa hodowczyni, którą bardziej obchodziło, żeby pies jajek nie stracił niż to, że pies w schronie byłTeż mnie to lekko ... zszokowało (delikatnie rzecz biorąc) ![]() Ale cieszę się,, że wszystko się dobrze skończyło. RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - Anula - 06-01-2013 19:53 Koniec tej przykrej (a może początek nowej i lepszej) historii spowodował spotkanie kilku toruńskich tollerków. ![]() Bo rude musi się trzymać razem:) od lewej Rysiu, Baster, Vesco i Gina RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - janusz - 06-01-2013 20:11 Przyjemnie jest wiedzieć, że Vesco tak szybko znalazł nowy dom. Powodzenia rudaskowi na nowej drodze. RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - qzia66 - 06-01-2013 20:15 ![]() RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - gusia1972 - 06-01-2013 21:03 super ![]() ale i tak jestem wstrząśnięta całą tą sytuacją ... ![]() RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - Guciek - 07-01-2013 11:48 Ze wstydu bym się spaliła, zostawiając wyhodowanego przez siebie dziaciaczka w schronisku, broniąc jedynie jego jajek ![]() Fajnie tam rudo u Was jest ![]() RE: VESCO Virgo Vestalis - szuka nowego domu Toruń - piotrek820 - 07-01-2013 12:41 (05-01-2013 22:06)kaasik91 napisał(a):(05-01-2013 21:59)piotrek820 napisał(a): Idzie do ludzi , ktorych ja znam , ktorzy poznali tollery i sie w nich zakochali:-) I nie bedzie to przypadkowa osoba. Myśle, że troszke źle oceniacie hodowce. Ja mieszkam 1000 metrow od schroniska, to ja pierwszy dowiedzialem sie ze rudy do niego trafil, ja go pierwszy ogladalem i odczytalem ze jest tatuaz i ustaliłem ze pochodzi od Pani Ewy (w schronisku nikt nie widzial tatuazu i traktowal go na poczatku jako kundla - dziekuje mojej sasiadce ktora tam pracuje i myslala ze to moj psiak tam trafil i dlatego mnie poinformowala). Pani Ewa kiedy sie z nia skontaktowalem ustalila adres zamieszkania wlasciciela i ja sam zaoferowalem swoja pomoc w odszukanie go, tak wiec wszyscy byli ze soba w kontakcie i razem staralismy zrobic wszystko co potrzeba zeby sprawa miała swój szczesliwy final. Wiec nie wyciagajcie zbyt daleko idacych wnioskow. Co do wlasciciela - to sprawa jest przykra i tak naprawde az odechciewa sie komentowac , ze ktos potrafi byc az tak nieodpowiedzialny.......ale coz na to juz pewnie nie mamy i nie bedziemy miec wpływu. Wazne ze Vesco trafi do rodziny , która odrazu sie w nim zakochała. pozdrawiam P.S. W woli wyjasnienia - psy , ktore trafiaja do schroniska sa zgodnie z przepisami kastrowane/sterylizowane, przed adopcja do nowych wlascicieli. Jedynie psy rasowe potwierdzone dokumentami mozna od tego ustrzec... (przynajmniej tak to wyglada w schronisku w toruniu) |