![]() |
Fiko poszukuje nowego domu. - Wersja do druku +- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum) +-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22) +---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59) +---- Wątek: Fiko poszukuje nowego domu. (/showthread.php?tid=1594) |
RE: Fiko poszukuje nowego domu. - bengulinek - 29-11-2012 12:49 (02-11-2011 13:58)siemka napisał(a): To nie rada, broń Boże. U nas to czysty przypadek, że tak się stało. Chciałam tylko zaznaczyć, że warto próbować walczyć z problemem. Najłatwiej się poddać. ja tez s ięoddałam w obawie o 4 letnie aktywne dziecko , moj toller ugryzl mnie bardzo mocno przegryzł kosc lewej reki, ni emogłam zginac palcy, po tygodniu oddałm a go niby do dobrego domu.ale jesli chodzio dziecko toller nigdy nie zrobił nic małemu, choc wtedy bałam s ie rowniez ze jesli ugryzł mnie moze ugryzc i synka. konsultowałam to z setka weterynarzy i hodowcow.psa miałam od 2, 8 mcy jego zycia przez 5 mcy. wtedy tez wygrał moj razsadek z bolem serca oddałam psa, ale ciagle o nim myslałam, w koncu Bog dał , los tak siepotoczył, z e psiunio - Benji znalazł kochajacy dom. moje emocje powoli odpuszczaja nie dlatego z e pozbyłam s ie psa, a dlatego ze s trasznie się oniego martwiłami czułam odpowiedzialna, w koncu to ja go zaadoptowała jako pierwsza. Benji gryzł, gdy przywłaszczał rzeczy i chciano mu je zabrac , w momencie kiedy czuł zagrożenie, z perspektywy czasu na kazde zdarzenie patrzy sie inaczej,mniej emocjonalnie.wiem jednak , ze ludziom u ktorych jest obecnie benji jest bardziej potrzebny , tak samo jakon potzrebuje takiej rodziny.duzo ciepła, jak to sie u nas mowiło: cała rodzina w komplecie. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - alastef - 29-11-2012 15:30 Szok!!! Też polecam spotkanie z terapeutą. My idziemy z Benjim (adopcja) do pana Piotra Smurawy w sobotę. I mieszkamy w bloku. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - niikaan - 29-11-2012 21:26 (02-11-2011 20:31)Pandisia napisał(a): Bardzo proszę skoncentrujmy się na szukaniu domu dla pieska! Ano właśnie. Tak naprawdę nie wiemy jak poważna jest sytuacja, a osądzamy. Chciałam zauważyć, że oddanie psa w dobre ręce nie zawsze jest oznaką nieodpowiedzialności - czasem wręcz przeciwnie. Właściciele Fiko zwrócili się do forumowiczów o pomoc, ale jak tak będziemy reagować, nikt więcej się na to nie odważy... ![]() RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Toller - 29-11-2012 21:28 Z tego co widzę, od tamtej pory upłynął już rok RE: Fiko poszukuje nowego domu. - niikaan - 29-11-2012 21:43 (29-11-2012 21:28)Toller napisał(a): Z tego co widzę, od tamtej pory upłynął już rok ups... słuszna uwaga... ![]() A jak skończyła się ta historia? Ktoś coś wie? Fiko ma nowy dom, czy został ze swoją rodziną? RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Mała czarna - 29-11-2012 22:28 Nic nie wiem. misrys byl na forum ostatni raz 01-01-2012 22:44 RE: Fiko poszukuje nowego domu. - kkoowal - 29-11-2012 23:58 Głowy sobie nie dam uciąć - ale na Kejtrówce chyba go spotkaliśmy, był z tym samy właścicielem - (kojarzę ze zdjęć). Gie - pamiętasz tego grubego Tollera - wydaje mi się, że to on. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Marciula_Zbo - 30-11-2012 00:07 (29-11-2012 23:58)kkoowal napisał(a): Głowy sobie nie dam uciąć - ale na Kejtrówce chyba go spotkaliśmy, był z tym samy właścicielem - (kojarzę ze zdjęć). To takie ogromne co tam chodziło? RE: Fiko poszukuje nowego domu. - alastef - 30-11-2012 01:43 (29-11-2012 23:58)kkoowal napisał(a): Głowy sobie nie dam uciąć - ale na Kejtrówce chyba go spotkaliśmy, był z tym samy właścicielem - (kojarzę ze zdjęć). Co to jest Kejtrówka? RE: Fiko poszukuje nowego domu. - gie - 30-11-2012 08:25 Kejtrowka to impreza, która towarzyszyła Dog Chow Disc Cup, które odbyły sie na Cytadeli. Taki miejski festyn z psami w roli głównej. Kkowal - jak tak patrzę na zdjęcia, to myśle, ze faktycznie to ten sam pies i właściciel tez jakby ten sam. Z tego co pamietam byli bardzo zadowoleni z rudego i nie słyszałam, żeby na niego narzekali ![]() |