![]() |
Fiko poszukuje nowego domu. - Wersja do druku +- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum) +-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22) +---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59) +---- Wątek: Fiko poszukuje nowego domu. (/showthread.php?tid=1594) |
RE: Fiko poszukuje nowego domu. - gusia1972 - 02-11-2011 11:57 musicie to jeszcze przemyśleć ... widać że starsza córka jest bardzo przywiązana do psa ... aby się to na jej psychice nie odbiło - przy okazji widzę że jest na tyle duża że część obowiązków mogłaby przejąć ... zabawy z psem aby sie nie nudził ... piłeczkowanie czy zabawy w szukanie schowanych przedmiotów na ogrodzie ... pies wybawiony to pies spokojny ... dlatego ja mam w bloku dwa psy ![]() mam parę koleżanek które teraz mają małe dzieci i mieszkają w bloku z dziećmi i psami ... dają radę, nie mają konfliktów pomiędzy dziećmi a psami ... ale też nigdy nie zostawiają dziecka małego samego z psem ... RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Guciek - 02-11-2011 12:52 (02-11-2011 06:06)Arida napisał(a): Wydaje mi się, że misrys podjął już decyzję, może jeszcze pójdą do szkoły, trenera, jeżeli nie trudno. Nigdy nie jest za późno na zmianę myślenia, ale trzeba chcieć... Kiedy wiedza odbija się jak grochem o ścianę, trudno o zmianę. w przypadku TEJ hodowli, lepiej, żeby pies tam nie wrócił ![]() RE: Fiko poszukuje nowego domu. - modzelewskaa - 02-11-2011 13:37 Matko, co za koszmar... To już drugi tollek do oddania w stosunkowo niedługim czasie - retorycznie zapytałabym, co się dzieje? Dyskusja chyba nie ma sensu. Jak ktoś jest zdecydowany, to psa odda i tyle, więc popytam o dom dla niego, ale nie liczyłabym na cud. Swoją drogą, może lepiej, jeśli będzie oddany, niż jakby miał pogryźć niepilnowane, męczące go dziecko i poszłoby w świat, że tollery są "agresywne". Lepszy nowy właściciel, niż nieodpowiedzialny. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - siemka - 02-11-2011 13:46 Ja miałam taki sam problem kilka lat temu z labradorem. Pies rzucił się z zazdrości na mojego rocznego syna 3 razy ![]() ![]() ![]() RE: Fiko poszukuje nowego domu. - modzelewskaa - 02-11-2011 13:50 Jejku, siemka, nie pisz takich rzeczy, bo jeszcze ktoś to potraktuje jako radę! ![]() Ale na pewno pilnowanie psów i dzieci to dobry pomysł. Ale cóż, jak ktoś nie ma czasu na taki wysiłek... RE: Fiko poszukuje nowego domu. - siemka - 02-11-2011 13:58 To nie rada, broń Boże. U nas to czysty przypadek, że tak się stało. Chciałam tylko zaznaczyć, że warto próbować walczyć z problemem. Najłatwiej się poddać. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Arida - 02-11-2011 14:33 (02-11-2011 12:52)Guciek napisał(a):Wiem Gućkowa(02-11-2011 06:06)Arida napisał(a): Wydaje mi się, że misrys podjął już decyzję, może jeszcze pójdą do szkoły, trenera, jeżeli nie trudno. Nigdy nie jest za późno na zmianę myślenia, ale trzeba chcieć... Kiedy wiedza odbija się jak grochem o ścianę, trudno o zmianę. ![]() RE: Fiko poszukuje nowego domu. - pola123 - 02-11-2011 14:43 (02-11-2011 13:37)modzelewskaa napisał(a): Matko, co za koszmar... To już drugi tollek do oddania w stosunkowo niedługim czasie - retorycznie zapytałabym, co się dzieje? Jesli mialabys taka sytuacje jak ja to niestety nie mialabys innego wyjscia. Moje serce sie lamie jak mam oddac swojego psa. Ale zdrowie mojego dziecka to podstawa. RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Pandisia - 02-11-2011 20:31 Bardzo proszę skoncentrujmy się na szukaniu domu dla pieska! RE: Fiko poszukuje nowego domu. - Mała czarna - 04-02-2012 20:37 Co u Fiko? |