Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum
Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Wersja do druku

+- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum)
+-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22)
+---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59)
+---- Wątek: Piękny toller w schronisku w Łodzi! (/showthread.php?tid=1502)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - qzia66 - 05-07-2011 09:55

No to trzymam kciuki. Clap-anim My kobiety już mamy te sposoby Biggrin
Pozdrawiam Kasia

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - small_trifle - 05-07-2011 10:27

Ten pomysł z kontem i drobnymi wpłatami est świetny (bynajmniej według mnie). Raz na jakiś czas każdy może wpłacić 10, 20 zł. A ile to może takim psiakom pomóc.
Co to rudego z tego tematu. Ja też jestem z okolic Łodzi. Nawet zaznajamiałam Mamę z wątkiem i ona byłaby bardzo chętna nawet nie na tymczas, ale na stałe, gdyby nie to, że mamy już trzy psy. W tym właśnie przygarniętą jedną kundelkę.

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - koniczynka84 - 05-07-2011 10:48

Koleżanka skontaktowała się ze znajomą wolontariuszką ze schroniska - jak tylko będę coś wiedziała dam znać

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - koniczynka84 - 05-07-2011 15:05

Informacje z ostatniej chwili... (koleżanka jest aktualnie w schronisku i wisi u mnie na telefonie)

Rudek nie ma tatuażu, został zaczipowany w schronisku, ma stwierdzony kaszel kenelowy (czy jakoś tak) - dostaje antybiotyki, jest cudownym psiakiem i żadnym mieszańcem - to pies w typie tollera - ufny i kochający toller.

Ze względu na ten kaszel i obowiązek kastracji jeszcze jakieś 2 tygodnie będzie musiał być w schronie (choć niekoniecznie bo może uda mi się załatwić leczenie "dojazdowe")

- NARZECZONY UROBIONY - JUTRO JEDZIEMY OBEJRZEĆ PSIAKA I JEŚLI BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ ZABRANIA GO TO BĘDZIE U NAS - NA STAAAAŁŁŁŁEEEEE!!!!

Wiem że ominie mnie cała frajda "szczeniakowania" i jeżdżenie na wystawy ale świadomość że uratowałam jakąś bidę zrekompensuje mi wszystko :)

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - small_trifle - 05-07-2011 16:25

Wspaniałe wiadomości Hooray

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - koniczynka84 - 05-07-2011 19:12

Odwaga odwaga ale nie powiem że nieco się boję :) ale skoro oswoiłam swojego kota i nauczyłam go aportować.. myślę że będzie dobrze. Jutro napiszę więcej o psiaku...
wie ktoś może czy kaszlem kennelowym mogą zarazić się koty??

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Arida - 05-07-2011 19:14

Ja też nauczyłam kota,rudego Rościsława aportować biggrin2 Znajomi mają niezły ubaw Tongue2

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - modzelewskaa - 05-07-2011 20:15

Jestem za kontem i cieszę się, że się Koniczynka ogarnęła z psiakiem Clap-anim

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Mała czarna - 05-07-2011 20:31

Jestem za kontem Thumb-up_anim 5 pln miesięcznie nikomu różnicy nie zrobi, a może wiele zdziałać Thumb-up_anim
(05-07-2011 15:05)koniczynka84 napisał(a):  Informacje z ostatniej chwili... (koleżanka jest aktualnie w schronisku i wisi u mnie na telefonie)

Rudek nie ma tatuażu, został zaczipowany w schronisku, ma stwierdzony kaszel kenelowy (czy jakoś tak) - dostaje antybiotyki, jest cudownym psiakiem i żadnym mieszańcem - to pies w typie tollera - ufny i kochający toller.

Ze względu na ten kaszel i obowiązek kastracji jeszcze jakieś 2 tygodnie będzie musiał być w schronie (choć niekoniecznie bo może uda mi się załatwić leczenie "dojazdowe")

- NARZECZONY UROBIONY - JUTRO JEDZIEMY OBEJRZEĆ PSIAKA I JEŚLI BĘDZIE MOŻLIWOŚĆ ZABRANIA GO TO BĘDZIE U NAS - NA STAAAAŁŁŁŁEEEEE!!!!

Wiem że ominie mnie cała frajda "szczeniakowania" i jeżdżenie na wystawy ale świadomość że uratowałam jakąś bidę zrekompensuje mi wszystko :)

brawo!!!PucharClap-anim

RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - koniczynka84 - 05-07-2011 21:20

Dziękuję kochani ale dla mnie najlepszą nagrodą będą kochające tollerowe oczy śledzące każdy mój ruch :)

Idę spać bo na dziś dosyć wrażeń - jutro wielki dzień :)