![]() |
|
Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Wersja do druku +- Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum (https://www.novascotia.pl/forum) +-- Dział: Psy w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Psiaki w potrzebie (/forumdisplay.php?fid=22) +---- Dział: Mają dom (/forumdisplay.php?fid=59) +---- Wątek: Piękny toller w schronisku w Łodzi! (/showthread.php?tid=1502) |
RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - ambra - 01-07-2011 23:11 (01-07-2011 23:04)Guciek napisał(a): z pyska jak NŁ!miałam podobne skojarzenie. charakterystyczne pyski mają. RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - kasiachrobak - 02-07-2011 08:24 Nie ma tatuażu, chipa? RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - modzelewskaa - 02-07-2011 09:43 Hm... Może należałoby NŁ podrzucić informację w takim razie. Teoretycznie, jeśli to ich, to mogą poznać i powinni się zainteresować... RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Toller - 02-07-2011 11:07 (02-07-2011 09:43)modzelewskaa napisał(a): Hm... Może należałoby NŁ podrzucić informację w takim razie. Teoretycznie, jeśli to ich, to mogą poznać i powinni się zainteresować... chciałabym to zobaczyć
RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - small_trifle - 02-07-2011 11:25 Biedaczek. Wrzuciłam info na fB... może coś się zdziała. I fakt podobny do NŁ i potwierdzam, że zainteresowanie z hodowli raczej nikłą daje nadzieje... RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - modzelewskaa - 02-07-2011 11:31 Acha, czyli jestem młoda (?), głupia i naiwna? Bo żal psiaka, no, toller w schronisku boli mnie w serduszko (nie żeby inne psy w schronisku zachwycały, ale toller? Tak straszliwie nie na miejscu... ).
RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Arida - 02-07-2011 13:21 Boli serce, że pies w schronisku, ale jeszcze bardziej, jak się pomyśli, że to po prostu toller, a nie jakiś bardzo podobny np. Psikut nasz forumowy. Nieplanowany miot, sucz się szczepiła? Czy premedytacja? ![]() Oczywiście, nie chodziło mi o to, żeby Psikuta zobaczyć w schronisku, tylko o podobieństwo do rudych, zwłaszcza Bazylka :-) RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - modzelewskaa - 02-07-2011 14:18 Ech, obie wypowiadamy się niezręcznie... Mi chyba najbardziej chodzi o to, że człowiek ma nadzieję, że fakt, że rasa jest rzadka, ochroni ją przed patologiami typu pseudohodowle, byle jakie hodowle, psy w typie (chociaż akurat toller już taką ma urodę, że wygląda troszkę jak kundelek, a kundelki [ukłony dla Psikuta] jak tollery ) i rasowce w schronisku. I dlatego widok tollera w schronisku boli tak, jak widok każdego psa w schronisku PLUS fakt, że rasa...
RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - Guciek - 02-07-2011 15:28 Dla hodowców, którzy swoje psy opychają do rozmnażalni, na giełdach etc. chyba bez różnicy, gdzie trafi później psina, ważne, że 1600 zainkasowali ![]() Może uda mu się chociaż DT znaleźć? RE: Piękny toller w schronisku w Łodzi! - modzelewskaa - 02-07-2011 15:51 (02-07-2011 15:28)Guciek napisał(a): Dla hodowców, którzy swoje psy opychają do rozmnażalni, na giełdach etc. chyba bez różnicy, gdzie trafi później psina, ważne, że 1600 zainkasowali Ale wolałabym wiedzieć i wierzyć, że tacy ludzie tollerów nie mają. |