Nova Scotia Duck Tolling Retriever Forum

Pełna wersja: Tollerek z Kościerzyna
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Szukamy domu tymczasowego lub domu stałego dla Tollerka z okolic Trójmiasta - obecnie znajduje się pod tymczasową opieką, ale ona niedługo się skończy i wtedy psiak wyląduje w schronie. Słowami jego obecnej Opiekunki, Toller to " pies jest niesamowity, uroda to jedno, ale to młody kawaler, moim zdaniem nie ma więcej jak 2 lata, jest grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, siada i podaje łapkę, do tego ma super stosunek do innych psów, zarówno piesków jak i suczek, pokazałam mu też koty i również nie wykazywał zbytniego nimi zainteresowania". Piesek jest bardzo mocno w typie rasy, o ile nawet nie czystym Tollerem- brak jednak chipa czy nr tatuażu.

chyba faktycznie Kościerzyna, skoro laska zabrała go do Gdańska. To co wrzucać info wszędzie gdzie się da, że szukamy DT lub od razu DS?
Najnowsze zdjęcia:
[Obrazek: Toller-7.jpg]

[Obrazek: Toller-9.jpg]

[Obrazek: Toller-8.jpg]

[Obrazek: Toller-4-1.jpg]
do Tolka poszła wyprawka z funduszy "Złoty na Rudego" - dostanie smycz, obrożę, szelki, 15 kg karmy, kropelki na kleszcze i gryzaki. Jutro pierwszy ze spacerków zapoznawczych, trzymajcie kciuki żeby sie powiodło i żeby Rudzielec znalazł nowy dom!
Clap-anim
Tolek dalej bez domku- w sumie nie wiem czemu, bo naprawdę nie sprawia kłopotów, a czas zaczyna naglić- i tak długo już przebywa u p Sylwii. Zapadła decyzja że będzie go ogłaszać na olx i innych serwisach, skoro nie znalazł się nikt z "naszych" ludzi. Dobrze że jest wykastrowany, bo dzięki temu nie skusi pseudohodowli, natomiast nestety to będzie trochę bardziej przypadkowe.
Jeśli miałby trafić do schroniska, to DT już jest.
Dam znać po weekendzie, bo sytuacja może się dla Tolka do tego czasu wyklaruje- niemniej wielkie dzięki za chęci Thumb-up_animPwned
A w ogóle trzymajcie kciuki- Tolkiem zainteresowali się p Sobieszczańscy, dziś z nimi rozmawiałam (p Sobieszczańska pewnie znana jest wystawcom - to sędzia miedzynarodowy, zresztą jeden z sensowniejszych, mocno i od lat kibicująca rozwojowi rasy u nas w kraju). Ich znajoma szuka Tollerka, może się uda więc kciukajcie Puppy-eyes_anim
Trzymamy kciuki!
Thumb-up_anim
Thumb-up_anim
Stron: 1 2 3
Przekierowanie